Συμμετοχή της ‘’Μονάδας Πρασίνου’’ του ΨΝΘ στην Έκθεση FORWARD GREEN EXPO 2023

Το Οργανωμένο Επανενταξιακό Πρόγραμμα Αποκατάστασης ‘’Μονάδα Πρασίνου’’ του ΨΝΘ (αρμόδιος ο Επιστημονικά Υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Κόντος), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων-Ερευνητική Μονάδα Σίνδου του ΕΛΓΟ ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’ (υπεύθυνοι ο Διευθυντής Ερευνών Δρ. Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης και η Δρ. Βασιλική Κυνηγοπούλου), προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Έκθεση FORWARD GREEN EXPO 2023 στο stand B12, που πραγματοποιήθηκε στην ΔΕΘ, 08-10 Ιουνίου. Στόχος ήταν η προβολή και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της παραγωγής και εφαρμογής compost από τα φυτικά και τροφικά υπολείμματα του Ψ.Ν.Θ., καθώς και η εφαρμογή του compost στα θερμοκήπια και στους λαχανόκηπους της Κοιν.Σ.Επ. ’’ΑΡΓΩ’’.

Η παρουσίαση του έργου του Οργανωμένου Επανενταξιακού Προγράμματος Αποκατάστασης ‘’Μονάδα Πρασίνου’’-ΙΕΥΠ, με την καινοτόμα πρωτοβουλία και δράση της προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών επισκεπτών. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ιδιαίτερα, ο υπουργός Επικρατείας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης κ. Σκουρής Βασίλειος , ο Σύμβουλος του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας, κ. Κρεμλής Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου Βούλα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Παπαστεργίου Δημήτρης, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε κ. Αγγελόπουλος Σταμάτης, η Γενική Διευθύντρια Έρευνας κ. Τσαγκαράκου Αναστασία, Διευθυντές- Ερευνητές από το ΕΛΓΟ ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’, Ερευνητές από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, εκπρόσωποι από την BioGov.net, η Πρόεδρος του Σ.Ο.Ψ.Υ κ. Καπασακάλη Ελένη και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επισκέπτες του stand επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συμμετοχή των ‘’ασθενών’’ στα στάδια της εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς έγιναν και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα(ΕΚΕΤΑ,BioGov.net κ.λ.π) στο πλαίσιο της στήριξης και απασχόλησης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Download Attachments

File Description File size Downloads
jpg received_1068138797906112 346 KB 48
jpg IMG-2e47c1f203b9a05d51f0cd636b4cb5c3-V 222 KB 47