«Βραδιά του Ερευνητή»

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι της Μονάδας Πρασίνου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Κόντος, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, και η κ. Μαρία Χαμαλίδου, Εργοθεραπεύτρια, συνοδευόμενοι από έναν λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΨΝΘ, καθώς και οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων (Ι.ΕΥ.Π.)-Ερευνητική Μονάδα Σίνδου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), Δρ. Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης, Γεωπόνος και Διευθυντής Ερευνών, και Δρ. Βασιλική Κυνηγοπούλου, Χημικός, συμμετείχαν στην εκδήλωση “Βραδιά του Ερευνητή” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση, κυρίως λόγω της συμμετοχής εκατοντάδων ενηλίκων και παιδιών, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τη γεωσκωληκοκομποστοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.), καθώς και για την κοινωνική σημασία της επανένταξης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η ικανοποίηση μας αυξήθηκε διότι στο περίπτερό μας φιλοξενήσαμε παιδιά και γονείς, οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τους γεωσκώληκες, τη διαδικασία της κομποστοποίησης και την Μονάδα Πρασίνου. Πολλά παιδιά σταμάτησαν στο περίπτερό μας για να ανακαλύψουν “σκουλήκια” στο κομπόστ, παίζοντας και γελώντας, ενώ ταυτόχρονα μας άκουγαν προσεκτικά που τους εξηγούσαμε πως παράγουμε και πως χρησιμοποιούμε το κομπόστ στα θερμοκήπια του Ψ.Ν.Θ.. Επίσης πολλοί ενήλικες επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη Μονάδα Πρασίνου και τους ανθρώπους που απασχολεί, καθώς και για την προσπάθεια του Ψ.Ν.Θ. και του Ι.ΕΥ.Π. να προάγουν την κυκλική οικονομία σε τέτοιες κοινωνικές ομάδες.

Πολλές συζητήσεις διεξήχθησαν μέσα από αίσθημα χαράς το οποίο διαμορφώθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουν εμάς και το έργο μας επισκέπτες όλων των ηλικιών και θα χαρούμε ιδιαίτερα να συμμετέχουμε σε ανάλογες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο μέλλον.