Συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος “Εμείς & Εσείς” στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής διά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και   Δημόσιας Υγείας με την συμμετοχή  του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου και  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2019, διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση με τον τίτλο “Μουσική στο Δρόμο” για την κοινωνική ευαισθητοποίηση των κατοίκων, κατά του στίγματος της ψυχικής υγείας, με τη φιλική συμμετοχή των φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ( Μονάδα Πρασίνου Ψ.Ν.Θ., ΚΕΘΕΑ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα “ΑΡΓΩ”,  Θεραπευτικό Πρόγραμμα “ΙΑΝΟΣ”, ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Πρόληψης “ΣΕΙΡΙΟΣ”, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας), καθώς και με τη συνδρομή διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της ψυχικής υγείας.

     ”Το στίγμα, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που σχετίζονται με τις ψυχικές ασθένειες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας” δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε ”Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα είναι μία στάση ευθύνης και το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε. Με αυτή τη σκέψη υποστηρίζουμε παρόμοιες δράσεις που συμβάλλουν σε θετική κατεύθυνση”.

     Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος ”Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αρμονική συνύπαρξη όλων, η ενίσχυση της επικοινωνίας ως μέσο αντιμετώπισης της απομόνωσης, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού με όπλο την μουσική”.

      Τα μουσικά συγκροτήματα που συμμετείχαν είναι τα: “Εμείς κι Εσείς” της Μονάδας Πρασίνου,”180 μπύρες” , “reggetiko project”, Κυριάκος Ξανθόπουλος.       

      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο άνω τμήμα του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας (Αγίας Σοφίας με Ερμού) στις 10/10/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρες 19:00-21:00.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ & ΛΑΔΙΟΥ

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” – Ψ.Ν.Θ., Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στη  γιορτή «Ελιάς & Λαδιού» που διοργανώνει η Μονάδα Πρασίνου, σε συνεργασία με το Γ.Ε.Π.Ε. & ΚΔ., την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00μμ., στον “Πολυχώρο Πολιτισμού” του Γ.Ε.Π.Ε. & ΚΔ. – Ψ.Ν.Θ.

Η γιορτή έχει  διττό σκοπό· αφενός μεν, επιδιώκει την ενίσχυση  και προβολή  της προσπάθειας  των ασθενών στο ευρύ κοινό αφετέρου δε, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τα προϊόντα, με παράλληλη γευστική δοκιμή αυτών,  που καλλιεργούνται  και παράγονται με τη συμμετοχή, επιμέλεια  και προσωπική  εργασία των επανενταξιακών ασθενών της Μονάδας Πρασίνου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα  «Εμείς κι Εσείς», στο οποίο συμμετέχουν επανενταξιακοί ασθενείς του φορέα μας.

 

Συμμετοχή του συγκροτήματος “Εμείς & Εσείς” στη ΔΕΘ

Φωτογραφία του συγκροτήματος με τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Σταμάτη Βαρδάρο.

Το Συγκρότημα «Εμείς & Eσείς» της Mονάδας Πρασίνου του ΨΝΘ, συμμετείχε στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο του Υπουργείου Υγείας που ήταν αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην καινούρια  μεταρρύθμιση που υλοποιείται. Μολονότι στο περίπτερο του Υπουργείου Υγείας δόθηκε μία προτεραιότητα στην εξοικείωση των πολιτών με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν έλειψαν και πρωτότυπες δράσεις σε θέματα που αφορούν την Αγωγή Υγείας, την Πρόληψη και την Ψυχική Υγεία.

Η παρουσία όλων και η κατάθεση της δημιουργικότητας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί.

Γιορτη Ελιάς & Λαδιού 2017